Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза, че американските твърдения, че

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза, че американските твърдения, че
Коментари Харесай

Лавров: Твърденията на САЩ, че Северна Корея дава военна помощ на Русия са само слухове

Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза, че американските изказвания, че Москва получава военна помощ от Северна Корея са единствено " клюки ", предадоха през днешния ден Ройтерс и ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция и Новини.бг.

Белият дом съобщи на 13 октомври, че неотдавна Северна Корея е направила доставки на оръжия в Русия и сподели, че това е обезпокоително развиване, което поражда подозрения за увеличение на военното съдействие сред страните.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и съветският президент Владимир Путин се срещнаха предишния месец и разискаха военни въпроси, войната в Украйна и опцията за помощ от страна на Русия за тайната сателитна стратегия на Пхенян, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Двудневното посещаване се чака да сложи основите за бъдещо посещаване в страната, на президента Владимир Путин, сподели представител на Кремъл, представено от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

Преди два дни Лавров дойде в столицата на Северна Корея Пхенян от Пекин, където Путин приветства китайския президент Си Дзинпин като " остарял другар " по време на рядко пътешестване в чужбина.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР